Tillbaka till startsidan

Hotellvägen 22

Högt fritt läge med strålande havsutsikt

På högt fritt läge med fantastisk utsikt över Skälderviken och småbåtshamnen ligger denna arkitektritade souterrängvilla, byggd 1960. Villan är ritad av den internationellt berömde Ängelholmsarkitekten Sten Samuelsson, som även är akritekten bakom Nya Ullevi i Göteborg, Landskronas konsthall, Malmö konsterhus och Ängelholms eget stadshus, för att nämna några av hans svenska verk.

Villan är lugnt belägen som sista huset på en återvändsgata och den diskreta, lågmälda entréfasaden står i kontrast till den uppglasade fasaden som reser sig i två plan mot trädgården och havet i soligt sydvästläge.
Ljusa, luftiga sällskapsrum med stora fönsterpartier i sydväst ger ett härligt ljus i bostaden. Så gott som alla villans rum har en hänförande havsutsikt. Utgång från såväl köket som vardagsrummet till den generösa takterrassen med utsikt över Skälderviken. Takterrassen badar i sol hela dagen och fungerar som hemmets andra vardagsrum på sommarhalvåret. Här ryms såväl stort matbord som soffgrupp.
Souterrängplan utgörs av en mer privat del med tre sovrum, ett stort allrum samt badrum, tvättstuga och praktiska förrådsutrymmen.
Vacker naturtomt som för tankarna till Sofieros slottsträdgård med sin ravin, stora rhododendron och höga pampiga bokträd.
En fantastisk villa med ett av Skäldervikens bästa läge.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
173/46 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 397 kvm
Pris
9 750 000 kr
Visning
Kontakta ansvarig mäklare.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

Så gott som alla rum bjuder på en strålande havsutsikt i soligt söderläge! Det är endast de praktiska utrymmena såsom förråd, badrum och tvättstuga som vänder sig bort från havet.
Entréhall med golv i tåligt Höganäsklinkers. Kapprum i anslutning till entrén. Gästtoalett med golv i svart mosaik, toalett och handfat.
Så snart man kliver innanför entrén slås man av den fantastiska utsikten över Skälderviken och småbåtshamnen. I stort sett hela entréplanet utgörs av det stora, öppna allrummet där vardagsrum och matrum samt den tillbyggda, uppglasade vardagsrumsdelen närmast havet ligger i öppen planlösning med varandra. I mitten av rummet ligger en trappa med vackra originalräcken som leder ner till souterrängplan. Allrummet har vackert golv i fiskbensparkett. Stora fönsterpartier med vackra fönsterbänkar i belgisk kalksten öppnar upp mot havet, trädgården och terrassen. Vardagsrummet har en öppen spis i originalutförande. Vardagsrumsdelen närmast havet har även den en öppen spis med kassett och klinkergolv med elburen golvvärme. Stora glasade fönsterpartier i tre väderstreck med utgång till en tio meter lång terrass som sträcker sig längsmed husets söderfasad.
Kök med liten matplats som även det har en fantastisk utsikt över havet och hamnen. Vägg i vägg med köket ligger varmgaraget och för den som önskar kan man utöka boarean ytterligare och då ta garagedelen i anspråk.
På entréplan ligger även en klädkammare/förråd.

Souterrängplan

Hall med klinkergolv. Souterrängplan bjuder på tre sovrum och ett stort allrum, alla med utsikt över trädgården och havet i söder. Allrummet har utgång till överbyggd uteplats med tidstypisk Ölandssten.
Ventilerad matkällare. Helkaklat stort badrum med stor dusch, två separata handfat med underskåp, vägghängd toalett. Elburen golvvärme. Högskåp och handdukstorkar.
Rymlig tvättstuga med gott om plats för förvaring och tork av tvätt. Flera garderober och skåpinredning. Tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Cylinda). Vask. Hel frys och en kyl/frys.
Snickeriverkstad, här står även luft/vattenvärmepumpen. Ytterligare två förrådsrum varav ett stort.

Byggnad

Fast.beteckning
Rånocken 15
Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggnadsår
1960
Boarea/biarea
173/46 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Fasad
Tegel/trä
Stomme
Trä & betong
Fönster
2-glasfönster samt 3-glas
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Papptak (Icopal, nytt 1997)
Grund
Krypgrund (ej åtkomlig).
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump CTC 2016. Öppna spisar.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag, mekanisk i våtutrymmen.
Renovering
Upplysningar från tidigare ägare:
2019: Nytt badrum och gäst wc.
2020: Ny träfasad i öster, söder och väster. samt målning av allt fasadtegel samt alla fönster exteriört. Omläggning av dräneringsrör i öster, väster och i söder. I väster sattes även platonmatta.
2021: Parkettgolv i souterrängplan.

Renoveringar enligt ägare längre tillbaka i tiden.
1997: Omlagt tak (Icopal taktäckning).
2011: Omläggning av altan.
2012: Ny dränering och stenläggning mot gatan.
2016: Luft/vatten-värmepump CTC

Tomten

1 397 kvm. Vacker tomt på högt fritt läge med utsikt över Skälderviken och Ängelholms småbåtshamn. En bäckravin sträcker sig längsmed tomtens östra del där bäcken leds under mark i en rördragen kanal. Stora rhododendron, höga bokträd och ravinen ger tomten en dramatisk karaktär och för tankarna till Sofieros slottsträdgård. I sydväst breder en vitsippsbacke ut sig och här blommar även liljekonvalj och ett hav av Harris vackert. Närmast huset omsluts man av en gräsmatta. 25 kvm överbyggd uteplats i söderläge. Trappor i Ölandssten och parkeringsplatser för tre bilar, stensatt i byasten.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber.. Bredband: Fiber..

Driftkostnader

Uppvärmning
27 474 kr/år
Vatten/avlopp
5 018 kr/år
Sotning
421 kr/år
Renhållning
3 550 kr/år
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
36 463 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Huset har inte varit bebott det senaste året. Driftskostnaderna är därför från år 2021/2022. I uppvärmningskostnaden ingår även kostnaden för hushållselen.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-25)
Energiprestanda
68 kWh/m2 och år
Energiklass
E

El

Elförbrukning
17629 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
9 750 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 525 kr
Småhusmark
1 978 000 kr
Småhusbyggnad
2 701 000 kr (1960)
Taxeringsvärde totalt
4 679 000 kr
Pantbrev
Totalt 13 st pantbrev om 2 800 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (1997-06-16) Stadsplan (1977-09-05) Stadsplan (1968-11-13) Tomtindelning (1968-08-29) Stadsplan (1964-12-15) Stadsplan (1958-03-14)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
173/46 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 397 kvm
Pris
9 750 000 kr

Allmänt

Mycket populärt och trevligt område nära hav och hamn. Skola F-6, bibliotek, matbutik. Ca 4 km till Ängelholms centrum och till E6:an.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går förbi Skälderviken en gång i halvtimmen.