Tillbaka till startsidan

Ottesången 8

Stilfull villadröm med pool och gästhus

Med stor omtanke om design, komfort och känsla, i byns lugna kvarter med milsvid utsikt över åkerlandskap, presenteras detta arkitektritade livsstilsboende i högsta klass.

Ett väl genomtänkt stenhus byggt för framtiden med alla de kvaliteér som skapar ett hem att bara kunna njuta i. Arkitekturen är ett praktexempel på det lyckade mötet mellan funktionalitet och hållbarhet när det är som bäst. Här samsas raka linjer och varma naturmaterial i en skön mix med detaljer som lämnar avtryck.

Den till synes gårdsinspirerade exteriören står i läcker kontrast till den moderna interiören där den pampiga takhöjden och ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna tar plats. Hemmet lämnar utrymme åt det sociala livet med kök och vardagsrum som ligger i öppen planlösning med gott om yta att kunna ha trevliga middagsbjudningar. Den lite mer privata avdelningen av huset har master bedroom en suite med eget dressingroom, därtill flexibelt loft, tvättstuga och gästtoalett. Allt praktiskt och genomtänkt in i minsta detalj. Bostaden har med sin unika design och läckra inredningsstil tagit plats i flertalet inredningsmagasin.

I fullkomlig harmoni med insidan tillkommer fastighetens utemiljö. Baksidan är som en egen värld med en väl skyddad innergård. Mellan huskropparna och stenmurens inramning breder vackra granitplattor ut sig där den uppvärmda poolen ligger i fokus. Väl ytnyttjad tomt som är anlagd för att vara lättskött för mer tid över åt annat. Från uterummet får skjutpartierna gärna stå öppna för att skapa det där attraktiva mellantinget mellan ute och inne. Vill man tillreda kvällens middag i uteköket fungerar det lika bra som att göra det inomhus. Fullutrustat gästhus med extra sovplatser tillför mysig gästfrihet eller ett uppskattat krypin för familjens ungdomar. Det går alltid att hitta en plats i solen på någon av bostadens flera uteplatser där solen välkomnas från morgon till kväll. Känslan av lyxig hemester kan inte vara mera påtaglig.

Här finns möjlighet att bo med på-landet-känsla men med närhet till allt som kan tänkas behövas inom korta avstånd. Med bil tar det endast 10 minuter till Helsingborgs stad.
Att flytta hit är att göra det enkelt för sig. I detta rofyllda boende bor man bekymmersfritt med möjligheten att bara kunna njuta av sitt hem.
Välkommen till en alldeles enastående bodröm.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
185/66 kvm
Antal rum
5 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
757 kvm
Pris
8 750 000 kr
Visning
Sön 28 Maj kl 15:00 - 16:30 Privat visning. Kontakta mäklaren för tidsbokning.
Ansvarig mäklare
Fredrika Brunnström
0723-60 16 16
fredrika.brunnstrom@valvet.se
Intresseanmälan

Beskrivning

Villan är arkitektritad av Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB i Stockholm och stommen är byggd av Haaks stenhus.
I hela huset ligger vattenburen golvvärme med snyggt och praktiskt trägolv från finska Trinity. Innerväggarna är ljusmålade och putsade vilket skapar en gedigen känsla med tyngd i. Huset genomsyras av en tydlig röd tråd där en stor tanke lagts vid skapa ett hem som håller över tid. Stora sociala ytor med utrymme för många och lyxiga delar av privat karaktär med hotellkänsla. Trappan är platsbyggd och anpassat för huset där alla trappsteg i ek är behandlade i samma nyans som golven. Innertaken är akustikplattor från danska Troldtekt som skapar behaglig ljuddpämpning trots den rejäla takhöjden (sovrum, tvättstuga, badrum och dressingroom med gipsskivor). Infällda spotlights i hall, gästtoalett, badrum, tvättstuga och dressingroom. Stora spotlights på balkar i vardagsrum/kök. Alla fönster har infällda mini-led. Stilsäkra innerdörrar med spegelram.
I villan huserar man rofyllt genom husets alla rum med skönt flöde och med vackra vyer mot alla håll genom stora fönster och dubbla altandörrar som finns på flera ställen. Här trivs man genom alla årstider där utemiljön bjuder in till avslappnat sommarhäng vid poolkanten och där braskaminen värmer under gott under vintern. Åkrarna och det öppna landskapet omkring bjuder på olika färger och skiftningar under året.

Entréplan

Hall med ljus klinker på golvet. Väggarna här är målade i en beige ton. Skjutgarderober från Elfa där kläder och skor enkelt göms undan.
Köket är stort och rymligt med stort skafferiskåp och hela 45 lådor. Sittbänk längs fönstret för fin gemenskap vid matlagning. Stor köksö (med el och mindre vask) där flera barstolar får plats omkring. Skåpsinredningen kommer ifrån HTH, alla vitvaror AEG. Köksfläkt från Fjäråskupan. Kyl med kolsyrat vatten och frysskåp med istärningar. Tallriksvärmare under microvågsugn. Ugn med pyrolys och ångfunktion. Extra bred induktionshäll med sex plattor. Bänkskivor och fönsterbänkar i svart granit Nero.
Braskamin som går att se från både kök, matplats och vardagsrum.
Gästtoalett med ljust kakel och klinker. Vägghängd toalett, kommod från IKEA, spegel.
Gästvänligt vardagsrum med gott om yta för en rejäl soffgrupp och annan inredning. Ribbvägg i trä från Wood on wall.
Vidare in ligger master bedroom en suite med lyxigt dressingroom, undangömd tvättstuga med bra förvaring, rofyllt sovrum och eget badrum. Här kan man spatsera runt i privat del av huset och utan någon insyn utifrån. Badrummet har dubbeldusch, "nattlampa", spegel med dimmer och val mellan kallt/varmt ljus och stor kommod med sten från Bellalite och Smedbo detaljer. Vägghängd toalett för enkel städning. Tvätt och tork från AEG.
Uterum inglasat 2021 med skjutbara dörrar på båda sidor. Alla fönster beklädda med solfilm. Uterummet är ej isoleret men kan utnyttjas största delen av året.

Övre plan

Den pampiga spiraltrappan leder upp till det övre planet. Här ligger ett stort loft som enkelt kan delas av till ytterligare ett sovrum om så önskas. Ytan kan även användas som tv-rum, kontor eller mysrum. Heltäckningsmatta på golvet och dold förvaring på en av långsidorna. Glasräcke ner mot vardagsrummet.

Gästhus

Fullutrustat gästhus i samma anda och klass som huvudhuset. Perfekt för gäster, ungdomsboende eller uthyrning med inkomstmöjlighet. Nuvarande ägare har med framgång hyrt ut gästhuset via Airbnb. Stort glasparti som är helt öppningsbart för fin tillgänlighet mot innergården.
Skåpsinredning i kök och bad från IKEA. Kyl, frys och microvågsugn. Sovloft med heltäckningsmatta och sänglampor. Likaså här Troldtekt akustikplattor i innertak. Stenplattor på golv från Interni Helsingborg. Helkaklat badrum med dusch.

Byggnad

Fast.beteckning
Kyrktornet 6
Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2017
Boarea/biarea
185/66 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
5 rum, varav 2–3 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glasfönster isoler
Plåtarbete
Plåt
Tak
Betong
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Renovering
2022 - Nya badrumsskåp ink vask, spegel. Pergola.
2021 - Inglasning uterum.
Övriga byggnader
Två mindre rum vid gavel på förrådet mot poolen. Det ena poolrum med pump med mera och det andra fungerar som förrådsutrymme. Här går det att bygga bastu om önskemål finns, avlopp förberett.
Övrigt om byggnaden
Tillträde gärna 1 september eller enligt ö k.

Larm. Centraldammsugare.

Instagramkonton för mer bilder och inspiration:
@husdrommen.lindell
@husdrommen_minilyx

Tomten

757 kvm. Tomten är anlagd för att vara lättskött med stora granitplattor med hårdfog emellan för minimalt med underhåll. Tomten är helt inhängnad med stenmur, staket och häck. Arbetade rabatter med mycket växtlighet, infälld utomhusbelysning, lång sitt/liggbänk längs poolen och planterade träd. Gjuten pool med liner och pooltäcke.
Grästmatta precis utanför tomten på kommunal mark för lek och kubbspel.

Uteplats

Trädäck som sträcker sig en stor bit huset därifrån man kan hitta en plats i solen eller i skuggan beroende var solen befinner sig under dagen. Uteplats med utgång från köket där gott om yta finns för att duka långbord. Utekök med grill och rostfri bänk, vask med kallvatten.
Pergola i aluminium från Solsegel Sverige.

Bilplats

Stensatt uppfart med gott om plats för flera bilar. Vind ovanför för extra förvaring.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
35 400 kr/år
Vatten/avlopp
4 500 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
2 000 kr/år
Renhållning
5 000 kr/år
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
46 900 kr/år

El - Beräknad kostnad 2 kr per kWh. I kostnaden för el ingår förutom hushållsel även uppvärmning av fastigheten och uppvärmning av poolen till 30 grader maj-september. Väg/samfällighetsavgift avser gatans vägförening. Renhållning - Se NSRs hemsida för olika alternativ beroende av behov.

Energideklaration

Status
Ej utförd (2023-05-08)
Energiprestanda
56 kWh/m2 och år
Energiklass
B

El

Elbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Skellefteåkraft
Elförbrukning
17700 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
Länsförsäkringar

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
8 750 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Småhusmark
751 000 kr
Småhusbyggnad
3 142 000 kr (2017)
Taxeringsvärde totalt
3 893 000 kr
Pantbrev
Totalt 3 st pantbrev om 2 700 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2002-06-12)
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Kyrktornet GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
185/66 kvm
Antal rum
5 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
757 kvm
Pris
8 750 000 kr

Allmänt

Buss, skola, idrottsanläggning, skogsområde och likaså golfbana i byn.
Inom 10 min når man Helsingborg centrum, avfärd mot kontinenten, Väla, Ikea, matmarknader/olika företag, stranden, solnedgången i Domsten, Sofiero slott, Fredriksdal och skogen.