Tillbaka till startsidan

Aggarpsvägen 179

Gård med gediget boningshus på privat läge

Välkommen till denna magiska gård som ligger undangömd från omvärlden på vacker plats i grönskanade natur med egen damm. Välbyggt och påkostat hus byggt på gediget vis i sten med karaktäristiskt vasstak och röda detaljer som går fint ihop med den vitputsade fasaden, allt genomtänkt för att påminna om en klassisk skånegård. Huset är stort och här finns plats för många att umgås och bo. Insidan är i kontrast till utsidan modern med alla attribut för att bo bekvämt och lättskött. Öppen planlösning med sociala ytor och vinterbonat uterum där man njuter av den fria utsikten över trädgården och dammen. Uppvärmt dubbelgarage i samma stil som huvudhuset.
Allt är mycket välskött och i gott skick. Vackra stenmurar och stensättningar intill hus och garage. På gården finns äldre loge och stall som är renoverat utvändigt. Här finns möjlighet för nästa ägare att ta vid och göra om till ytrymme för verksamhet eller stall om önskan finns om att ha egna djur på gården. Kombinerad bete-, åker- och skogsmark på fastighetens 18 ha.
Det är svårt att hitta en gård med sådan närhet till närliggande orter som Ängelholm och Helsingborg och ändå kunna bo så lantligt och privat, det absolut bästa av två världar på en och samma plats. En dröm för den som söker gård med högt ställda krav.

Typ
Gård
Boarea/biarea
240/26 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
184 695 kvm
Pris
9 750 000 kr eller högstbjudande
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Fredrika Brunnström
0723-60 16 16
fredrika.brunnstrom@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

I entréplanet ligger vattenburen golvvärme med ett tåligt laminatgolv över. Flera av innerväggarna är putsade vilket skapar en gedigen känsla. Väggarna är målade i en beige ton. Alla innerväggar som inte är murade är isolerade och har osb-skivor innanför gipsskivorna för att kunna sätta upp tavlor och annat på enklare vis. Massiva innerdörrar för god djuddämpning.
Hall med klinkers och förvaring i garderober med skjutdörrar av spegelglas. Sovrum med plats för dubbelsäng. Fint burspråk med vy mot gårdsplanen och hagen. Garderobsvägg med skjutpartier med spegelglas. Tvättstuga med plastmatta på golv, tvättmaskin och torktumlare. Dusch. Tvättstugan har praktisk entré med närhet till garaget. Bra förvaringsutrymme och arbetsbänk. Mindre förråd/teknikrum. Vidare in i bostaden ligger ett helkaklat badrum med dusch. Tvättställskommod, spegelskåp och handdukstork. Golvvärme från både vattenburet system samt från el vilket gör att man kan ha behaglig temepratur i badrummet även på sommaren.
Påkostat kök med skåpsinredning i vitt och mörkare trä. Bänkskiva i svart granit. Köksö med ugn, spishäll och fläkt. Vinkyl. Plats för att kunna ha barstolar runt ön. Diskmaskin, kyl, frys. Skafferi med bra utrymme.
Vardagsrum med plats för soffgrupp och tv. Härlig braskamin som hjälper till att värma upp fastigheten och som skänker mysfaktor. Matplats i burspråk.
Utgång till inglasat, vinterbonat uterum med gott om yta att kunna sitta och umgås många. Utgång till trädäcket och till trädgården.

Övre plan

Det övre planet värms upp med radiatorer som är kopplade till det vattenburna systemet. Stort luftigt allrum med yta att umgås på. Utgång till härlig balkong med fin sikt över trädgården. Rum som idag är inrett till kontor men som också fungerar som sovrum. Stort sovrum i andra delen av det övre planet, inbyggda skjutdörrsgarderober. Helkaklat badrum med dusch. Tvättställskommod och spegel. Golvvärme el.
Finns önskan om fler sovrum går det alldeles utmärkt att skapa två stycken rum till, se planritning.

Byggnad

Fast.beteckning
Skillinge 1:112
Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2015
Boarea/biarea
240/26 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren. Enligt taxeringsinformationen är 237 kvm boarea och 20 kvm biarea.
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Vasstak
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Jordvärme, luftvärmepumpar, braskamin
Vatten/avlopp
Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Ventilation
FTX
Övriga byggnader
Ekonomibyggnad: Äldre stall som är upprustat och renoverat utvändigt med ny fasadpanel och målning. Uppmurad stomme och tak av eternit. Loge med gjutet golv. Trästomme och tak av eternit/plåt. Ny fasadpanel och utvändig målning. Ny port. Här finns möjlighet att inreda till stall om så önskas. Utrymmena kan också användas som maskinhall och förrådsyta. Till fastigheten hör också ett stort kallförråd med grusad yta.
Övrigt om byggnaden
Preliminiärt nytt taxeringsvärde är 6.170.000 kr.

Tomten

184 695 kvm. Fina planteringar på fastigheten med ätbara växter och fruktträd.

Åkermark 3 ha
Betesmark 3 ha
Skog 9 ha

Uteplats

Stort trädäck på husets baksida mot dammen.

Bilplats

Bred plattsatt uppfart med plats för flera bilar. Uppvärmt dubbelgarage om 56 kvm i samma klass som huvudhuset. Tak av plåt. Automatiska portar.

TV- och internetanslutning

TV: Parabol. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
41 850 kr/år
Sotning
166 kr/år
Renhållning
5 450 kr/år
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
47 466 kr/år

I kostnaden för el ingår uppvärmning. Elen är beräknad maj 22 - april 23. Elbidraget är avräknat för beräknad period. Fastigheten har 25 ampere huvudsäkring. I kostnaden för renhållning ingår förutom soptömning även slamtömning av trekammarbrunn.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-10-21)
Energiprestanda
57 kWh/m2 och år
Energiprestanda
95 kWh/m2 och år
Energiklass
D

El

Elbolag
Eon
Elleverantör
Eon
Elförbrukning
11757 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
Länsförsäkringar

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
9 750 000 kr eller högstbjudande
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Taxeringsår
2020
Småhusmark på lantbruk
338 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk
3 914 000 kr (2015)
Betesmark
188 000 kr
Åkermark
370 000 kr
Skog
448 000 kr
Ekonomibyggnad
71 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 252 000 kr
Pantbrev
Totalt 14 st pantbrev om 1 962 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Avtalsservitut Väg, D202200315578:1.1
Gemensamhetsanläggningar
Samfällighet: Ängelholm Skillinge S:7, Samfällighet: Ängelholm Skillinge S:9
Typ
Gård
Boarea/biarea
240/26 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
184 695 kvm
Pris
9 750 000 kr eller högstbjudande

Allmänt

Munka Ljungby är en by med ca 3000 invånare med ca 5 km till E6:an och Ängelholm som närmsta stad. Skola F-9, matbutik, vårdcentral finns.