Tillbaka till startsidan

Lägervägen 20

På första parkett med strålande havsutsikt i soligt sydvästläge

Välkommen till denna unika fastighet som vänder sig i soligt sydvästläge, med storslagen utsikt över Skäldervikens blå vatten och med Kullaberg i fonden. Sommarkvällarna blir extra långa när man bor så nära havet. Härifrån kan man njuta solnedgångens sista strålar när den sakta försvinner ner bakom horisonten. Bekvämt badrocksavstånd till sandstranden och badbryggan för morgon och kvällsdoppet.
Tomten sträcker sig från Lägervägen ända upp till Vinkelvägen och är bebyggd med två hus, ett boningshus och ett rymligt, modernt gästhus. Det lilla huset bjuder på fantastiska möjligheter för egenföretagaren som vill driva verksamhet hemifrån, för familjen som önskar ett generöst gästhus eller för uthyrning för extra inkomst.

Det stora huset är uppfört 1889 och har från 1997 och framåt renoverats till ett vackert, modernt hem med många av de gamla detaljerna bevarade. Villan bjuder på fina sällskapsrum, frilagda takbjälkar, kakelugn och havsutsikt från så gott som alla rum. Genuina påkostade materialval såsom fasad i målat lärkträ och plåtningar i kopparplåt. Nytt tak 2001 i enkupigt lertegel från Vittinge. En klassisk veranda med spröjsade fönster i tre väderstreck vänder sig mot havet i sydväst. Härifrån har man utgång till stort trädäck med härlig vy över trädgården och havet.

Gästhuset är ett modernt stenhus i souterräng , byggt 2010. Entréplan bjuder på kök med matplats samt vardagsrum och i souterrängplan ligger ett stort sovrum, möblerbar hall samt badrum, bastu och klädvård. Gästhuset har även ett stort trädäck/balkong längsmed husets söderfasad samt en stor stenlagd terrass mot havet.

I Skälderviken bor man i ett av Ängelholms mest attraktiva områden med fin service som skola, förskola, bra bussförbindelser in till stan samt ICA Källan som förser dig med ett välsorterat sortiment. En bit bort ligger omtyckta restaurang Carl Fredrik.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
232/24 kvm
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 229 kvm
Pris
10 500 000 kr
Visning
Kontakta ansvarig mäklare.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Stora huset: Entréplan

Entréplan har vattenburen golvvärme i alla rum, förutom vardagsrummet och lilla sovrummet som har vattenburna element.
Entréhall från baksidan av huset. Tåligt golv i klassisk Höganäsklinkers och vitmålad pärlspont på vägg. Nedgång till källaren och tvättstugan från hallen. Till höger innanför entrén ligger ett sovrum med fönster i svalt nordvästläge. Helkaklat badrum (renoverat 2008) med dusch. Grått klinker på golv med golvvärme och vit kakel på vägg. Toalett, handfat med underskåp, högskåp och handdukstork.
Trevligt kök, renoverat 2007 med köksinredning från Swenova med luckor i ek och bänkskivor i svart granit. Vitvaror från Siemens: Kyl och frys i sidebyside, inbyggnadsugn, spishäll, fläkt och diskmaskin. En hög bardel med en tjock massiv skiva i ek gränsar av mot matplatsen. Rymlig matplats med fin siktlinje genom huset med utsikt mot havet. Matrummet ligger i öppen planlösning med vardagsrummet som vänder sig mot havet och trädgården i sydväst. Kakelugn i vardagsrummet som skapar hemtrevnad och värmer gott kalla vinterdagar.
Ljus, rymlig veranda med stora spröjsade fönsterpartier mot havet och utgång till trädäck och trädgården. Verandan används i dag som finentré men kan med fördel göras om till matplats eller loungehörna. Stort trädäck framför huset mot trädgården och havet i sydväst. Härifrån har man obruten havsutsikt och kan njuta av magiska solnedgångar.
Ytterligare ett sovrum på entréplan med vitmålat trägolv och två fönster mot havet.

Stora huset: Ovanvåning

Man kommer upp i ett rymligt allrum som fullkomligt badar i ljus. Allrummet är byggt som en veranda med fönster i tre väderstreck. Här har man en magnifik, obruten havsutsikt över hela Skälderviken och med Kullaberg i fonden. Allrummet har släta vita väggar och golv i ekparkett med vattenburen golvvärme.
I den sydöstra gaveln ligger ett rymligt sovrum med utgång till liten balkong och i den nordvästra gaveln ett lika stort rum med fönster i norr. Ett tredje sovrum, med fönster i kupa i öster, trägolv samt golvvärme. Helkaklat badrum med golvvärme (renoverat 1998) med gjutjärnsbadkar på tassar, handfat med underskåp och högskåp, handdukstork och toalett. Takfönster.

Stora huset: Källare

Källaren består av ett rymligt rum som är inrett till tvättstuga/groventré. Målat betonggolv och svartmålade väggar (nymålat 2023). Här står luft/vattenvärmepumpen. Tvättmaskin (Candy) och torktumlare (Siemens). Vask. Extra frys. Uppgång till trädgården och uppfarten.

Gästhuset: Entréplan

Entréplan består av ett ljust, öppen rum med härlig takhöjd då rummet har pulpettak. Svart klinkergolv i granitkeramik och vattenburen golvvärme, vitmålade väggar och stora helglasade skjutdörrspartier från golv till tak som öppnar upp mot havet och terrassen i sydväst. Till höger innanför entrén finns skjutdörrsgarderob med plats för ytterkläder. Vardagsrumsdel där man har fin havsutsikt från TV-soffan.
Kök med inredning från JKE design. Kyl/frys (Bosch), Spishäll (Bosch), Fläkt (Thermex), Diskmaskin (Bosch). Fönster ovanför diskbänken vilket ger ett fint arbetsljus samt utsikt när man är sittandes till bords. Rymlig matplats i köket invid stora fönsterpartier och fantastisk havsutsikt. Utgång till trädäck i söder som går över i takterrassen längsmed husets sydvästra långsida. Trädäcket är i IPE.

Gästhuset: Souterrängplan

En specialdesignad ståltrappa med trappsteg i massiv ek leder ner till sovrumsdelen som ligger i souterrängplan. Även detta plan har stora fönster från golv till tak i hela fasadens bredd. Rymlig, möblerbar hall som fungerar som gästrum. Skjutdörrsgarderob. Sovrum med havsutsikt och skjutdörr som öppnar upp mot den stensatta altanen utanför. Direktaccess mellan sovrum och badrum. Helkaklat badrum med dusch, vägghängd toalett och handfat med underskåp. Tvättstuga med tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Electrolux). Bastu med inredning i cederträ. Utespa med både varm och kallt bad inbyggt i IPE trädäck.

Byggnad

Fast.beteckning
Styrmannen 5
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1889 (Hela huset löpande renoverat från -97)
Boarea/biarea
232/24 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt uppmätning. Enligt taxeringen är boarean 138 kvm och biarean 20 kvm

Villan mot Lägervägen har en boarea om 157 kvm och gästhuset på Vinkelvägen ca 75 kvm boarea.

Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Fasad
Målat lärkträ
Stomme
Lertegel
Fönster
2+1 glas, utv. aluminiumprofil. Några äldre.
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Koppar
Grundmur
Gråsten
Tak
Tegel (Vittinge enkupigt -01)
Grund
Källare/platta på mark (dränerat 2000)
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump (ca -09), kakelugn
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag, mekanisk i badrum
Övriga byggnader
Gästhuset är byggt mallan 2008-2010 och är ett murat stenhus med gjutet bjälklag samt även gjutna grundväggar under mark mot Vinkelvägen och gavlarna. Övriga väggar murade i 350 mm Isoblock. Fasaden mot Vinkelvägen är putsad och mot havssidan och gavlarna klädd i cederträ. Tak och plåtdetaljer i Rheinzink. Markläggningen runt huset är lättskött och stensatt. Entrésidan är helt stensatt i Offerdalsskiffer och sydvästsidans stora altan är stensatt i tålig natursten. Stor terrass/trädäck i IPE med räcke i cederträ. Utespa med bubbelbad samt kall pool för vinterbad, inbyggt i trädäck av IPE. Det varma bubbelbadet värms upp med värmepump. Gästhuset har genomgående vattenburen golvvärme. Uppvärmningssystem: luft/vattenvärmepump, IVT. Carport i anslutning till gästhuset.

Tomten

1 229 kvm.

TV- och internetanslutning

Bredband: Mobil uppkoppling 5 G. Fiber ligger i gatan..

Driftkostnader

Uppvärmning
41 380 kr/år
Vatten/avlopp
3 375 kr/år
Sotning
250 kr/år
Renhållning
3 895 kr/år
Antal personer i hushållet
6 st
Summa
48 900 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

I uppvärminingskostnaden ingår hushållselen och inkluderar de båda husen som har varit uppvärmda året runt.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-10-17)
Energiprestanda
52 kWh/m2 och år
Energiprestanda
102 kWh/m2 och år
Energiklass
D

El

Elbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Telinet
Elförbrukning
17969 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
Folksam

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
10 500 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 525 kr
Småhusmark
1 903 000 kr
Småhusbyggnad
1 924 000 kr (1929)
Taxeringsvärde totalt
3 827 000 kr
Pantbrev
Totalt 10 st pantbrev om 3 550 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (1997-06-16)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
232/24 kvm
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 229 kvm
Pris
10 500 000 kr

Allmänt

Mycket populärt och trevligt område nära hav och hamn. Skola F-6, bibliotek, matbutik. Ca 4 km till Ängelholms centrum och till E6:an.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går förbi Skälderviken en gång i halvtimmen.