Tillbaka till startsidan

Movägen 3

Rofyllt läge nära havet och stranden i underbara Vejbystrand

På rofyllt läge intill ett litet skogsparti och endast några hundra meter från havet och den inbjudande sandstranden är detta verkligen en villadröm såväl för familjen som söker ett bekvämt åretruntboende som ett härligt fritidshus. Fristående garage med fullutrustad gästlägenhet om 37 kvm som kan användas för uthyrning, tonårsbarnets egna utrymme eller för dig som önaskar driva din verksamhet hemifrån.
Villan är renoverad i äldre stil med mycket av huset gamla charm bevarad vilket skapar en hemtrevlig, unik charm. Det påkostade rymliga lantköket bjuder på modern funktionalitet med stora fina arbetsytor. Köket ligger i öppen planlösning mot matplats och vardagsrummet. Här kan du njuta av måltider och gemenskap medan den vackra gjutjärnskaminen skapar en varm och inbjudande atmosfär.
Uteplatserna runt huset är placerade så att man kan hitta en plats för såväl sol som skugga. Här kan du njuta av morgonsolen på det generösa trädäcket i öster, eller låta dagen följa sin gång på däcken i söder och i väster. I anslutning till det västra trädäcket ligger ett inglasat uterum.

På ovanvåningen ligger två rymliga sovrum samt ett lite mindre. Ljust, luftigt helkaklat badrum med gott om plats. Badrummet är inrett i klassisk engelsk stil och bjuder på vackert badkar på tassar, dusch, toalett och två handfat. Praktisk källare med gott om förvaringsmöjligheter som även erbjuder plats för hobbyverksamhet och TV-rum/allrum.

Detta hem har ett centralt läge i Vejbystrand med promenadavstånd till såväl Vejbystrands lilla centrum med fin service som skolor och förskolor som direkt närhet till både skog och hav.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
134/67 kvm
Antal rum
4 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 194 kvm
Pris
6 500 000 kr /bud
Visning
Fre 13 Oktober Ring för tidsbokning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréhall

Välkomnande entréhall med fin siktlinje genom huset. Garderob infälld i vägg. En svängd trätrappa leder upp till ovanvnåningen. Dörr till källarnedgång.

Gästtoalett

Plastmatta på golv och målade väggar. Handfat och toalett.

Kök

Vackert, välplanerat lantkök med inredning från Ballingslöv. Skåpinredning med cremefärgade luckor och bänkskivor i tålig ljusgrå stenkomposit. Porslinsvask i gammal stil. Induktionshälls 80 cm bred (Witt), inbyggnadsugn från Italienska Smeg. Kyl/frys (Smeg), diskmaskin (Husqvarna). Platsbygd sittbänk i köket invid fönster.
Glasad altandörr från köket till trädädgården.

Vardagsrum/matrum

I vinkel och i öppen planlösning med köket ligger vardagsrummet. Ett ljust öppet rum med fönster i såväl söder som väster och utgång till trädäck i söderläge mot trädgården och det lilla skogspartiet. En nyinstallerad gjutjärnskamin värmer gott kalla vinterdagar och sprider en härlig atmosfär i rummet.

Inglasat uterum/vinterträdgård

Uterummet vänder sig i väster och har utgång till trädäck med eftermiddags och kvällssol. Vikdörrar öppnar upp mot trädäcket. Gjuten platta och klinkergolv.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger i anslutning till köket. Platmatta på golv och målad väv på vägg. Tvättmaskin (Samsung 2019) och torktumlare (Gorenje 2020). Vask och hyllor.

Ovanvåning, Hall

Ljus hall med vitmålat trägolv. Utgång till takterrass i västerläge med fin kvällssol.

Master bedroom

Master bedroom är rymligt och vänder sig med fönster i svalt österläge. Stor garderobsvägg. Vitmålat trägolv.

Sovrum 2

Stort fönster i väster. Vitpigmenterat trägolv. Frilagd murstock.

Sovrum 3

Fönster i norr. (Garderoberna ingår ej.)

Badrum

Ett härlig stort, luftigt, helkaklat badrum som rymmer både dusch och badkar. Elburen golvvärme. Vackert badrumsporslin i gammal engelsk stil. Fristående badkar på tassar. Toalett från i engelsk stil från Sekelskifte, två handgjorda porslinshandfat från Marocko på kommoder tillverkade i Bali och rymlig dusch med glasad duschvägg.

Källarplan

Källaren har betonggolv. Hall, pannrum/hobbyrum med två fönster i söder och västerläge. Hell med uppgång till trädgården. Ett allrum/sovrum med heltäckningsmatta och två fönster. Värmefläkt i källaren som blåser ut restvärme.

Gästlägenhet

Gästlägenheten uppmäter en boarea om 37 kvm. Hela gästlägenheten har vattenburen golvvärme. Entré i markplan med klinkergolv. I dag fungerar entréplan som en stor entréhall men här går att inreda till kök för den som önskar. Förrådsplats under trappan. Här står en tvättmaskin.
Man kommer upp i ett stort allrum med tre fönster i kupa som vänder sig i soligt söderläge samt ett stort fönsterparti i gaveln mot väster. Här finns plats för såväl matbord som soffgrupp och säng. Rummet har laminatgolv. Kök/pentry med vask, diskmaskin (Electrolux), spishäll och micro. Klädkammare. Helkaklat badrum med vägghängd toalett, handfat och dusch.

Hela entréplan har enhetligt massivt antikbehandlat och hårdvaxoljat furugolv med vattenburen golvvärme. Fina byggnadsdetaljer med bl.a strömbrytare i porslin i äldre stil från Nacka byggnadsvård i hela huset.

Byggnad

Fast.beteckning
Vejby 211:11
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare + gästlägenhet
Byggnadsår
1947 (Renoverat från 2017 och framåt.)
Boarea/biarea
134/67 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt uppmätning. Enligt taxeringsingen är boarean 122 kvm och biarean 67 kvm.

Gästhuset har en boarea om 37 kvm.

Antal rum
4 rum, varav 3–4 sovrum
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Källare samt krypgrund
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump. Kamin. Vattenburen värme.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Löpande renoverat från 2016-2022 där bl.a. planlösningen ändrats på entréplan och väggar öppnats upp. Nytt kök, nytt badrum på ovanvåningen. Nya golv samt ommålning av väggar och tak i hela huset. Ny elcentral med jordfelsbrytare.
2018: Fasad ommålad.
2022: Ny gjutjärnskamin.
Övriga byggnader
Friliggande garage med vattenburen golvvärme. Fullutrustad gästlägenhet ovanpå garaget.

Tomten

1 194 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
45 478 kr/år
Vatten/avlopp
8 695 kr/år
Sotning
350 kr/år
Renhållning
5 280 kr/år
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
59 803 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärminingen ingår kostnaden för hushållselen. Gästlägenheten har varit bebodd och fullt uppvärmd hela året.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-08-31)
Energiprestanda
33 kWh/m2 och år
Energiprestanda
64 kWh/m2 och år
Energiklass
B

El

Elbolag
Bjärekraft
Elleverantör
Fortum
Elförbrukning
13349 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
IF

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
6 500 000 kr /bud
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 287 kr
Småhusmark
967 000 kr
Småhusbyggnad
1 368 000 kr (1957)
Taxeringsvärde totalt
2 335 000 kr
Pantbrev
Totalt 1 st pantbrev om 2 890 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (1995-08-08) Byggnadsplan (1947-04-08)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
134/67 kvm
Antal rum
4 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 194 kvm
Pris
6 500 000 kr /bud

Allmänt

Vejbystrand ligger fint längs havet. Det finns skola F-9, bibliotek och matbutik.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går till Vejbystrand.