Tillbaka till startsidan

Falkvägen 1

Vacker 20-talsvilla nära hav och bad

På kort promenad från havet och sandstranden ligger denna vackra 20-talsvilla i mysiga Vejbystrand. Villan är en gedigen stenvilla och här finns gott om plats för den stora familjen. 1920-talets rena linjer och vackra symmetri gör sig gällande såväl interiört som exteriört. Generös takhöjd med spröjsade fönster, takstuckaturer och vackra vitlaserade trägolv är bara några av de kvalitéer denna 20-talsvilla har att erbjuda. Interiören bjuder på en varm och hemtrevlig atmosfär med flera stora sällskapsutrymmen. Det härliga orangeriet med sitt vackra handslagna terracottagolv fullkomligt badar i ljus och förlänger sommarsäsongen till långt in på senhösten.
Ovanvåningen bjuder på fem rymliga sovrum, ett stort badrum samt en takterrass i sydvästläge. Källare under hela huset med tvättstuga och stora förvaringsutrymmen

På tomten finns även ett dubbelgarage som är ombyggt till en professionell musikstudio om 45 kvm (uppvärmd och vinterbonad). Denna är förberedd med vatten och avlopp så att den enkelt kan göras om till gästhus för den som önskar eller återställas till garage. Stor muromgärdad hörntomt med gruslagd garageuppfart med plats för många bilar. I söder breder ett stort trädäck ut sig med matplats under pergola. Vackra rabatter och planteringar runt huset anlagda av trädgårdsdesigner.

I Vejbystrand är naturen nära. Badrocksavstånd ner till underbar sandstrand, som är det givna valet vid morgon och kvällsdoppet. Den lilla småbåtshamnen når du på endast en kort promenad från huset. Likaså Vejbystrands lilla centrum. Vackra vandringsleder sträcker sig utmed kustbandet. I Vejbystrand finns två grundskolor och flera förskolor.
Ängelholm som närmsta stad och dess flygplats ligger bara 15 minuter bort med bil. Pågatågstation på 15 min cykelväg från huset med förbindelse till såväl Malmö, Köpenhamn och Göteborg. Vejbystrand har ett fantastiskt läge i gränsen mellan Ängelholm och Bjärehalvön som bjuder på vacker natur och många fina utflyktsmål och upplevelser.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
200/45 kvm
Antal rum
8 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 313 kvm
Pris
8 600 000 kr /bud
Visning
Kontakta ansvarig mäklare.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

Entréhall med klinkergolv. Hatt hylla och två garderober. Gästtoalett med klinkergolv och målade väggar. Toalett och handfat.
Dubbeldörrar öppnar upp mot det stora luftiga vardagsrummet som sträcker sig utmed hela villans västra fasad och har golv i vitlaserad furu. Trappan upp till ovanvåningen med dess platsbyggda bokhylla fungerar som en naturlig rumsavskliljare i mitten av rummet och delar upp rummet i två avdelningar. Vardagsrumsdelen vänder sig i sydväst och har glasade spröjsade altandörrar med fransk balkong. Murad öppen spis med kassett värmer skapar hemtrevnad och värmer gott kalla vinterdagar. Dubbeldörrar öppnar upp mot matsalsrummet som även det har vitlaserat furugolv. I anslutning till matsalsrummet ligger det vidbyggda orangeriet. Ett underbart sommarrum som fullkomligt badar i ljus. Vackert handslaget terracottagolv och putsade vita väggar. Stora glaspartier med dubbeldörrar öppnar upp mot det generösa trädäcket och dess pergola.
I anslutning till matsalsrummet ligger ett underbart renoverat kök i klassisk stil. Köket totalrenoverades 2019 med golv i vitpigmenterad enstavs ekparkett och köksinredning samt vitvaror från IKEA. Köket bjuder på gott om förvaring och rejäla arbetsytor. Den stora köksön med sittplatser och skåpförvaring, blir den naturliga samlingspunkten och är perfekt att duka upp för buffé på fester. Vit köksinredning som följer husets 20-talsstil med tåliga bänkskivor i oxsten/kvartskomposit.
80 cm bred induktionshäll och frihängande fläkt i rostfritt. Två vaskar, helintegrerad diskmaskin, två st. kyl/frys. Inbyggnads ugn och micro i bekväm arbetshöjd. Platsbyggd sittplats i köket. Stora spröjsade fönster. Köksentré med utgång till trädgården. I anslutning till köket ligger matsalsrummet. Vitlaserat furugolv.

Ovanvåning

En svängd trätrappa leder upp från vardasgrummet till ovanvåningen. Hela ovanvåningen har charmiga vitmålade plankgolv. Till vänster ligger ett sovrum med vitmålade väggar och fönster mot skogspartiet i norr. Master bedroom (sovrum 2) har två fönster i kupa och stor garderobsvägg. Sovrum 3 har även det fönster i kupa och fransk balkong i västerläge. Sovrum 4 har gråmålade väggar och fönster ut mot takterrassen i söder. Sovrum 5 har även det fönster ut mot takterrassen. Den stora takterrassen nås från hallen och vänder sig i soligt sydvästläge. Terrassen omgärdas av räcken i klarglas. Rymligt, helkaklat badrum med elburen golvvärme. Bardrummet rymmer både dusch och nedsänkt hörnbadkar. Dubbla handfat med underskåp. Toalett.

Källarplan

Rymlig källare under hela huset med 1,90 i takhöjd. Källaren nås via nedgång från köket samt källarnedgång utifrån. Tvättstuga med tvättmaskin (Miele 2023) och torktumlare (Electrolux 2018 ). Vask.
Pannrum. Här står jordvärmeanläggningen samt varmvattenberedaren och elcentralen. Tre stora förrådsrum/hobbyrum samt en möblerbar hall.

Musikstudio/gästhus

Fristående professionellt byggd Eora ljud-inmätt musikproduktions-studio som är akustiskt arkitektritad. Studion har en takhöjd på ca 4 m. (Detta är det gamla dubbelgaraget som byggts om). Studion är dessutom förberedd med VA för kök och badrum, så för den som önskar går det enkelt att inreda till ett gästhus eller hemmakontor.

Byggnad

Fast.beteckning
Vejby 163:1
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1928
Boarea/biarea
200/45 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

+ Studio i trädgården om 45 kvm.

Antal rum
8 rum, varav 5 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glas kopplade samt 3-glas isolerglas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Jordvärme (dec 2002), vattenburet system. Öppen spis, Dir. el ov.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
2011: Garaget byggdes om till musikstudio (avlopp draget för badrum), målade om samtliga väggar på entréplan och övervåning
2012: Trädäcket byggdes, samtliga fönster skrapades och målades.
2013: Pergolan byggdes, taktvätt och byte av trasiga pannor och svartlackerades.
2015: Byggde extra sovrum övervåningen (tidigare allrum).
2019: Köket totalrenoverades (golv, vitvaror, fläkt, inredning etc)
2020: Ny varmvattenberedare.
2021: Hela fasaden puts och målad.
2023: Muren ommålad
Övriga byggnader
Rymlig, professionell musikstudio om 45 kvm, isolerad och uppvärmd. Förberett med vatten och avlopp för den som önskar inreda den som gästhus. Tidigare var byggnaden ett dubbelgarage.

Tomten

1 313 kvm.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
48 710 kr/år
Vatten/avlopp
7 298 kr/år
Sotning
551 kr/år
Renhållning
5 139 kr/år
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
61 698 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

I uppvärmningskostnaden ingår även kostnaden för hushållselen.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-10-16)
Energiprestanda
32 kWh/m2 och år
Energiprestanda
62 kWh/m2 och år
Energiklass
B

El

Elbolag
Bjärekraft
Elleverantör
Bjärekraft
Elförbrukning
15453 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
Länsförsäkringar

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
8 600 000 kr /bud
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 525 kr
Småhusmark
994 000 kr
Småhusbyggnad
2 550 000 kr (1929)
Taxeringsvärde totalt
3 544 000 kr
Pantbrev
Totalt 1 st pantbrev om 4 700 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (1995-08-08) Byggnadsplan (1947-04-08)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
200/45 kvm
Antal rum
8 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 313 kvm
Pris
8 600 000 kr /bud

Allmänt

Vejbystrand ligger fint längs havet med en lång finkornig sandstrand. Längsmed havet sträcker sig vackra vandringsleder utmed hedar och stränder. Dessa är en del av Skåneleden.
Magnarps skola har årskurserna F-9, samt Vejbystrands privata skola F-6. Fyra st. förskolor.
Trevligt bibliotek, ICA butik, frisör, vererinärklinik, flera restauranger och trevliga gårdsbutiker.
I Vejbystrand finns även Vejbybadet som är ett fint utomhusbad intill stranden. Hela Vejbybadet är under ombyggnad till sommarsäsongen -24. Här finns bassäng för motionssimning och barnbassänger, omklädningsrum och bastu. Vejbystrand har även en trevlig småbåtshamn med restauranger och glasskiosk. Seglarskola och seglarsällskapet har sin förrening här.
Tennisbanor, padelbanor, utomhusgym samt Vejby IF aktiva fotbollsförrening finns också i byn.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går till Vejbystrand.