Tillbaka till startsidan

Haragårdsvägen 9

https://vimeo.com/949509828

Exklusiv och arkitektritad strandvilla i Magnarp

Som ett diskret smycke smälter den exklusiva villan samman med naturen, som strategiskt placerats på högt och fritt läge i Magnarps strand. Från gatan har huset en nedtonad framtoning men när du öppnar ytterdörren och kommer in i hallen omfamnas du direkt av en magisk utsikt över hela Skälderviken. De stora panoramafönster från golv till tak i vardagsrummet sätter tonen i hela bostaden och det är betagande vackert. Detta ackompanjerat med intressanta vinklar, nivåskilnader i olika plan och en enorm rymd gör att detta är en bostad som inte liknar någon annan.

Huset uppfördes 2006 och ritades av arkitektfirman Johnells & Moberg med enkel elegans och sober lyx som ledord. Fasaden i underhållsfritt cederträ, fönsterpartier i aluminium från Velfac och det gröna sedumtaket bidrar till bostadens naturliga karaktär samtidigt som det kräver minimalt underhåll. Villan är byggd i fyra etage med öppen och luftig planlösning och är optimal för ett par eller en mindre familj. De stora glaspartierna mot havet gör att gränsen mellan ute- och innemilön effektfullt suddas ut och gör havet ständigt närvarande. Trädäcket utanför sträcker sig runt hela havssidan och har ett integrerat ute-SPA i uteplatsens norra del. Inglasat uterum som ytterligare förlänger säsongen ute och två stensatta uteplatser med olika väderstreck gör att du alltid hittar sol och en plats i lä, trots att vinden ligger på.
Den stora tomten var från början två separata tomter som nu slagits ihop, vilket gör den mycket privat från gatan. Här finns gott om utrymme för att bygga gästhus, pool eller större garage. Trädgården är också arkitektritad och har till största delen en naturlik karaktär, men närmre huset finns mer anlagd trädgård. En liten gräsgång från tomten ansluter till stigen ner mot havet och den pittoreska badplatsen "gubbahålan", en pärla för morgondopp eller kvällsdopp.

Läget precis ovanför heden mellan Magnarp och Vejbystrand är helt unikt. En fantastisk kuststräcka med många fina badstränder och underbara omgivningar. I Magnarps lilla småbåtshamnen ligger en uppskattad fisk- och skaldjursrestaurang. I närbelägna Vejbystrand finns matbutik, bibliotek, skola och ytterligare restauranger. Femton minuters bilfärd bort ligger Ängelholm med ytterligare service, tågstation och flygplats.

Välkommen till Haragårdsvägen 9 i Magnarpsstrand, designad exklusivitet där havet spelar huvudrollen.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
160/10 kvm
Antal rum
4 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
2 767 kvm
Pris
På förfrågan
Visning
Kontakta ansvarig mäklare.
Ansvarig mäklare
Jonas Troedsson
0709-56 16 16
jonas.troedsson@valvet.se
Intresseanmälan

ENTRÉHALL

Entréhall med vacker öländsk kalksten. Direkt från hallen är det fina siktlinjer genom husets öppna planlösning, den fina utsikten mot havet blir direkt påtaglig. Hallen har bra förvaring med skjutgarderob.

BADRUM 1

Helkaklat badrum i behagliga naturfärger och fina materialval. Stilren kalksten på golvet och inredningen i ek. Vägghängd toalett, dusch med glasväggar, kommod med skiva i kalksten och handdukstork.

VARDAGSRUM

Fantastiskt vardagsrum med högt i tak och stora glaspartier från golv till tak. Magisk utsikt mot havet. En öppen och härlig yta. Enstavs ekparkettgolv som är genomgående i alla rum. Utgång till både trädäcket och inglasat uterum. Stor pampig murad eldstad med insats från Supra.

KÖK

Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Exklusivt SieMatic kök med inspiration från 60-talet. med granitskivor. Köksmaskiner Gaggenau och Miele. Kombinerad kyl/frys Miele, extra bred och integrerad ismaskin. Diskmaskin Miele. Integrerad ugn Gaggenau. Köksfläkt Gaggenau.

UTKIK

Det övre etaget som ligger mellan vardagsrummet och sovrum. Att ytan kallas för utkiken är inte så konstigt med sin otroliga panoramavy mot havet. Stora glaspartier från golv till tak och utgång till terrass.

SOVRUM 1

Sovrum med enstavs ekparkettgolv och fin platsbyggd förvaring i ek. Fransk balkong och egen privat toalett med havsutsikt. Toaletten är helkaklad, wc, kommod med Vola armatur och el-golvvärme.

TVÄTTSTUGA

Mindre men funktionell tvättstuga med klinkergolv. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (ca 10 år gamla). Här finns även en vask och husets värmepump.

ALLRUM

Ett härligt allrum med fin takhöjd och enstavs ekparkettgolv. Används idag som TV-rum men kan också vara ett stort lyxigt sovrum. Utgång till skyddad och privat terrass i öster.

KONTOR/SOVRUM 2

På sutterängetage finns ett lite mindre sovrum/kontor med enstavs ekparkettgolv. Utgång till uteplatsen i öster.

BADRUM 2

Stort lyxigt badrum med bastu och SPA-badkar. Badrummet är helkaklat och har platsbyggd inredning i ek. Utgång till uteplats i sydöst. Den läckra bastun har stort panoramafönster mot havet, dusch och separat toalett.

Byggnad

Fast.beteckning
Magnarp 1:68
Byggnadstyp
1 plan med olika etage
Byggnadsår
2005 (Stod färdigt 2006)
Boarea/biarea
160/10 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
4 rum, varav 2–3 sovrum
Fasad
Liggande cederträ
Stomme
Trä
Fönster
Velfac aluminium fönster isolerglas med argon
Plåtarbete
Rheinzink
Tak
Sedumtak
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Jordvärmepump (-18) Nibe Autoterm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
- Ny spishäll induktion Siemens -21
- Ny jordvärmepump -18
Övriga byggnader
Enklare garage-/förrådsbyggnad vid infarten till tomten. Separat förrådsdel/teknikrum som är sammanbyggt med boningshuset.
Övrigt om byggnaden
- Hela huset har vattenburen golvvärme.
- Larm är installerat.
- Programmerbart Bussystem för belysning mm i hela huset, både in- och utvändigt.
- Förberett för VA och el till eventuellt gästhus på tomten.

Tomten

2 767 kvm. Den stora trädgården har till största del en vild naturlik karaktär. Ju närmre huset man kommer ju mer anlagd blir trädgården. En kombination där trädgården ska vara en del av naturen men ändå bjuda på rumsbildningar, utsiktspunkter och insynsskydd.

Uteplats

Uteplats 1 - Skyddad och privat terrass som är stensatt. Läge öster.
Uteplats 2 - Stensatt uteplats utanför stora badrummet. Skyddat läge i sydöst.
Uteplats 3- Spatiöst trädäck som löper längs hela havssidan på huset. Finns även ett övre étage utanför "Utkiken". Underbar utsikt mot havet och Kullaberg. Perfekt läge i sydväst.
Uteplats 4 - Inglasat uterum med fin takhöjd och trallgolv. Skjutpartier ut mot det stora trädäcket. Mindre förråd. Läge i väster.

Bilplats

Enklare garage för en bil ute vid gatan. Uppställningsplats för två bilar vid huset.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
37 126 kr/år
Vatten/avlopp
6 148 kr/år
Sotning
600 kr/år
Renhållning
3 500 kr/år
Försäkring
9 777 kr/år
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
57 151 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Kostnad för el innefattar även uppvärmningskostnder.

Energideklaration

Status
Behövs ej

El

Elbolag
BJäre Kraft
Elleverantör
Vattenfall
Elförbrukning
14000 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
IF

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
Pris på förfrågan
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 525 kr
Småhusmark
2 480 000 kr
Småhusbyggnad
3 065 000 kr (2005)
Taxeringsvärde totalt
5 545 000 kr
Pantbrev
Totalt 3 st pantbrev om 5 000 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (1995-08-08) Byggnadsplan (1947-04-08)
Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Väg, 11-BAR-1399.2
Rättigheter last
Last: Officialservitut Väg, 11-BAR-1399.1
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
160/10 kvm
Antal rum
4 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
2 767 kvm
Pris
På förfrågan

Allmänt

Magnarp ligger naturskönt alldeles intill havet.

Kommunikation

Stadsbuss till och från Ängelholm går i området.