Tillbaka till startsidan

Danielslundsgatan 30

Stilfullt och pampigt på bästa adress

I hjärtat av Ängelholm, mitt emot Hembygdsparken ligger denna representativa, gedigna stenvilla, anno 1935. Den exteriöra arkitekturen går i stilren, avskalad funkisstil med rena linjer och fina proportioner. Interiört har villan med fast hand förvandlats till en vacker sekelskiftesvilla. Hemmet ger plats för den stora, kreativa familjen, eller paret med hemmakontor. Redan när man kliver innanför entrédörren upptäcker man att detta är ett hem utöver det vanliga. Stora ljusa rum i fil, dörrar med spröjs, breda plankgolv, armaturer, spröjsade fönsterbågar och skåpinredningar från hela Europa, ger rummen dess genuina karaktär.
Trädgården mot gatan är anlagd i romantisk stil med gruslagda gångar kantade med låga buxbomshäckar. På baksidan är trädgården en omsluten och skyddad värld bakom höga träd och buskar där den stora poolen och trädäcket i etage breder ut sig. Här njuter man av avslappnat häng med många soltimmar. Den upphöjda altanen med glastak och utgång från köket är en självklar favoritplats att vistas på.
Varmt välkomna till en fantastisk fastighet som erbjuder ett sant drömboende i ett av Ängelholms mest eftertraktade områden.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
280/138 kvm
Antal rum
7 rum, varav 6 sovrum
Tomtarea
2 038 kvm
Pris
9 500 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Fredrika Brunnström
0723-60 16 16
fredrika.brunnstrom@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

Ljus möblerbar hall med vitmålade breda golvtiljor och vita släta väggar. Fönstren har gamla spröjsade innerbågar (löstagbara). En vacker svängd trätrappa leder upp till övervåningen.

Gästtoalett med klinkergolv i vitt och svart samt släta vita väggar. Engelsk toalett och handfat i gammal stil. Värmegolv. Sensor till automatisk takbelysning. Spots i tak.

Generöst vardagsrum där fondväggens runda form och dess många fönster ger ett fantastiskt ljus i rummet. Vardagsrummet har vitvaxad fiskbensparkett och stuckatur i taket. Stor platsbyggd bokhylla med antik vitmålad front från Genbyg i Danmark.
Bred öppning mellan vardagsrum och kök. Infällda glaspartier mellan kök och vardagsrum.

I det stora, rustika köket blir det aldrig trångt. Köket är som hämtat från en fransk lantgård men med det vi i vår tid behöver av modern bekvämlighet. Den stora 120 cm breda gasspisen med dubbla ugnar och lika bred fläkt från Italienska SMEG (2009) och står i skön kontrast till de gamla danska köpmansdiskarna som är ombyggda till underskåp. Fläkt från Smeg (2009). Bänkskivor i målad stavlimmad ask. Kyl och frys kommer även de från SMEG (2009), diskmaskin (2019), microugn (2009) och stor gammeldagsporslinsvask från Villeroy & Bosh. Ett stort platsbyggt högskåp med specialbyggda skjutdörrar gjorda med antika fönster bildar ett vackert blickfång i rummet och ger gott om förvaring. Golv i vitvaxad fiskbensparkett
Invid matplatsen står en vit antik kakelugn som är nyinstallerad i huset 2009. Den sprider stämning och skön värme runt matplatsen vintertid. Ett stort fönsterparti löper i hela kökets längd ovanför arbetsbänken och ger utblick över altanen och trädgården. Glasade dubbeldörrar öppnar upp mellan matplatsen i köket och en överbyggd terrass med glastak.

Master bedroom med eget badrum på entréplan. Sovrummet har nyslipat trägolv och släta vita väggar. Då sovrummet har en egen ytterdörr (för närvarande igensatt inifrån men går att ta fram igen) lämpar sig denna avdelning utmärkt för hemmakontor eller företag för den som önskar.
Läckert badrum (2009) inrett i fransk stil med viktorianskt klinkergolv samt kakel från Byggfabriken, Italienska dubbla handfat med underrede i mässing från danska Bellistri. Stor antik venetiansk spegel ovanför handfaten. Vägghängt badrumsskåp. Duschblandare och kranar i mässing. Små infällda spots i taket med dimmer. Stort fönster ger ett fint ljus i rummet. Små minispotlights i taket. Värmegolv.

Övre plan

På övervåningen har väggarna målats vita och vissa detaljer åtgärdats men detta våningsplan har förövrigt inte genomgått samma genomgående renovering som entré- och källarplan har. Så här finns utrymme för nästkommande ägare att sätta sin egen prägel. Tankar har funnits på att inreda vindsvåningen.

Den vackra trätrappan leder upp i en hall med fiskbensmönstrad vitmålad ekparkett. Till vänster öppnar glasade dubbeldörrar upp mot ett allrum/kontor som har ett fantastiskt ljusinsläpp med en liten veranda del med upphöjd golvnivå. Vitmålad fiskbensparkett på golv.
Tar man i stället till höger när man kommer upp för trappan kommer man till ett äldre badrum som rivits där nästa ägare får lov att renovera och färdigställa och skapa ett nytt härligt badrum.

Sovrum två har fönsterparti med sju stycken fönster i kupa samt skjutdörrsgarderober. Parkettgolv.
Sovrum tre har utgång till stor balkong i söderläge. Fiskbensparkettgolv. Liten egen toalett.
Sovrum fyra har även det utgång till balkong i söderläge. Parkettgolv.
Sovrum fem har fönster mot gatan. Parkettgolv.
Trappa leder upp till oinredd vind.

Källarplan

Hall med vitmålat betonggolv. Stort allrum med stort runt fönsterparti. Allrummet har vitmålat Pergogolv och släta vitmålade väggar. Stor murad öppen spis (används ej).
Förrådsrum. Bastu (ej i bruk) med litet förrum med klinkergolv. Rymligt rum som används som verkstad.
Toalett med klinkergolv, wc och handfat. Uppgång till trädgård från hallen.
Ljus fräsch tvättstuga med tvättmaskin (2018) och torktumlare Asko (2014). Målade betonggolv. Gott om arbetsyta med platsbyggda arbetsbänkar. Platsbyggd förvarvaringsutrymme längsmed rummets långsida. Tvättställ i rummet intill.
Förråd med äldre extra kyl och frys, ingår ej.
Matkällare med hyllor.
Pannrum med fjärrvärmepanna, rostfri vask. Vitmålad klinker på golv, kakel på vägg.

Byggnad

Fast.beteckning
Sidensvansen 7
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1938
Boarea/biarea
280/138 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
7 rum, varav 6 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Betong/tegel
Fönster
2-glasfönster med löstagbar spröjs
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Målad plåt
Tak
Tegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme, tre luftvärmepumpar, kakelugn
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Se bifogad renoveringslista

Tomten

2 038 kvm. Stor vacker trädgårdstomt med uppvuxna träd, häckar, grusgångar och plattsättning.

Uteplats

Stort soldränkt trädäck i etage som sträcker sig runt poolen och upp över trädgårdens lätt kuperade utformning med sittbänkar för härligt sommarhäng. Den övre delen har loungeplats med pergola och yta för trädgårdsmöblemang.
Terrass med glastak i anslutning till köket.

Bilplats

Uppfart med plats för tre bilar.
Garage med plats för två bilar.

Driftkostnader

Uppvärmning
20 205 kr/år
Hushållsel
51 793 kr/år
Vatten/avlopp
8 836 kr/år
Renhållning
4 503 kr/år
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
85 337 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

I kostnad för el ingår uppvärmning av poolen. Elkostnaden är beräknad tolv månader tillbaka under period där elpriserna varit högre än vanligt. Säljarna har fått tillbaka elstöd som inte är avräknat ifrån kostnaden.

Energideklaration

Status
Utförd (2016-05-04)
Energiprestanda
125 kWh/m2 och år
Energiklass
E

El

Elbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Göta Energi
Elförbrukning
16765 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
Länsförsäkringar

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
9 500 000 kr /bud
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 287 kr
Småhusmark
2 351 000 kr
Småhusbyggnad
4 191 000 kr (1938)
Taxeringsvärde totalt
6 542 000 kr
Pantbrev
Totalt 6 st pantbrev om 6 412 500 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan (1940-10-25) Tomtindelning (1926-08-04) Stadsplan (1923-04-13) Stadsplan (1913-08-22)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
280/138 kvm
Antal rum
7 rum, varav 6 sovrum
Tomtarea
2 038 kvm
Pris
9 500 000 kr /bud

Allmänt

Fint och lummigt område med både vackra gamla patriciervillor och funkisvillor. Nära till härliga strövområden i skog och längs Rönne å. Gångavstånd till centrum.

Kommunikation

Stadsbuss går via området.