Tillbaka till startsidan

Danielslundsgatan 8

Elegant 20-tal med pool på toppläge

På bästa adress intill Hembygdsparken och åpromenaden, stoltserar denna vackra 20-tals villa. Ett välbyggt hus från 1925 som präglas av den estetik som var rådande strax efter sekelskiftet. Här andas det omedelbart omtanke och själ, med grinden som leder in på kantade grusgångar, poolområdet som naturligt smälter in i den väl genomtänkta och välskötta trädgården, den vackert putsade fasaden med fina profilerade gesimser och hörnomfattningar - allt tillsammans i en perfekt symbios.

Det är svårt att inte bli förälskad från första steget över tröskeln. Denna smakfullt renoverade pärla är ett hem med genuin själ, fullt av karaktär, med en blandning av gammalt och nytt. Allt andas tipp-topp-kvalitet, smakfull modernisering och kärleksfull tanke. Kunskapen om byggnadsvård och hantverkstraditioner och att tillvarata husets tidstypiska drag, är ett genomgående signum som följt med årens alla renoveringar och förbättringar. Detaljerna är många, platsbyggda möbler, stavparkett i fiskbensmönster, vackra spegeldörrar i original och öppen spis. Ett boende som i hög grad är uppgraderat och välplanerat för familj och gäster att vistas i.

Baksidan är som en egen värld med en väl skyddad innergård. Trädgårdsrummen omgärdas av ridåer av växtlighet som harmoniserar tillsammans med uteplatserna. Trädgården är en riktig idyll - lummigt, grönt, privat - vackra granitplattor breder ut sig där den uppvärmda poolen ligger i fokus. En upphöjd terrass med plats för många och en altan med pergola med maximalt antal soltimmar. Trädgården mot gatan är anlagd i klassisk stil med grusgångar, flaggstång och perenner som skapar fin inramning.
Uppfart med plats för flera bilar och laddbox.
Välkommen till denna alldeles magiska bodröm!

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
175/65 kvm
Antal rum
7 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
1 200 kvm
Pris
11 000 000 kr /bud
Visning
Kontakta ansvarig mäklare.
Ansvarig mäklare
Fredrika Brunnström
0723-60 16 16
fredrika.brunnstrom@valvet.se
Intresseanmälan

Bottenvåning

Hall

Välkomnande entré med fiskbensparket på golvet och ljusmålade väggar. Fint ljusinsläpp från de tre fönstren och trevlig siktlinje mot vardagsrum och matsal genom öppningen till vänster. Platsbyggd och handmålad inredning med garderob och sittbänk från Kvänum.

Badrum

Uppvärmt klinker i Italiensk marmor och kaklad dubbeldusch med grått kakel från Fired Earth. Bred platsbyggd och handmålad tvättställskommod från Kvänum med bänkskiva och stänkskydd i Carrara marmor. Spegel från Laura Ashley. Vägghängda lampor och infällda spotlights. Handdukstork.

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med nytillverkad spegelpanel och champagnefärgad tapet från Designer Guild på väggarna. Öppen spis och platsbyggd bokylla med infälld belysning. Takstuckaturer. Från vardagsrummet finns utgång till den stora terrassen och trädgården.

Kök & matsal

Ljus matsal med plats för stort matsalsmöblemang. Ljusmålade väggar och slipad fiskbensparket med hårdvaxolja på golvet. Platsbyggd och handmålad köksinredning från Kvänum med bänkskiva i kalksten från Kinnekulle. Spishäll med induktion, ugn, helautomatisk kaffemaskin, integrerad kyl, allt från Siemens. Fläkt från Fjäråskupan. Trevlig köksö
med sittplatser, förvaring och förberett med el för frys om så önskas i köket. Väggar klädda med handmålad panel och grönt kakel från Fired Earth. Liten hall med utgång till terrass, cementklinker på golvet från Byggfabriken. Städskåp från Kvänum.

Övervåning

Trappa med nytillverkade räcken av finsnickare och trappsteg klädda med sisalmatta tar dig upp till det övre planet. Liten hall som leder vidare till det övriga rummen. På hela övervåningen ligger nya golvtiljor i ek.

Master bedroom

Större sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Tapet från Sandbergs. Platsbyggda och handmålade garderober längs väggen från Kvänum. Klädkammare. Altandörr med utgång till en framtida balkong för den som önskar.

Sovrum 2 & 3

Två likvärdiga sovrum med handmålad pärlspont på väggarna, inbyggd garderobsinredning från Kvänum samt tapeter från Midbec.

Sovrum 3/gästrum

Handmålad pärlspont på väggarna och tapet i grönt mönster.

Badrum

Uppvärmt mosaikgolv i mönster med vit och svart marmor. Grönt kakel på väggar och i dusch från Fired Earth. Väggarmaturer från Qvesarum. Tvättställ och spegel från Burlington.

Källare

Trappa klädd med ullmatta och golv med mjuk gummerad heltäckningsmatta och klinker från Bricmate. Hall med kyl och frys från Gorenje. Vin- matkällare med nytillverkad vinhylla, kontor/hobby/gästrum, förråd/pannrum med betonggolv, stort bad/tvätt med hörnbadkar, wc, självdoserande tvättmaskin från Bosch, torktumlare, vask och förvaring. Uppvärmt klinkergolv.
Ytterdörr med Yale doorman lås.

Byggnad

Fast.beteckning
Domherren 3
Byggnadstyp
1 ½ plan med inredd källare
Byggnadsår
1925 (Utbyggnad 1966)
Boarea/biarea
175/65 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
7 rum, varav 4–5 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Tegel (utbyggnad oklar)
Fönster
1-glas i KV, 2-glas i resterande, 3-glas altandörr
Bjälklag
Betong och trä
Plåtarbete
Rheinzink, lackerad plåt
Tak
Tegel (utbyggnad koppar)
Grund
Källare (utbyggnad krypgrund)
Uppvärmning
Värmepump luft-vatten. Elektrisk golvvärme i bad och tvätt.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag och mekanisk frånluft i bad och tvätt
Renovering
2023
- Gjutit betonggolv i pannrum/förråd
- Tapetsering arbetsrum/sovrum ovanvåning
- Stenläggning yttertrappa
- Målning väggar hall
- Vinhyllor i vinkällare
- Monterat vattenutkastare
- Plantering av häck mot gatan och perenner på trädgårdens framsida
Övriga byggnader
Poolhus/förråd uppfört 2020. Isolerad platta, möjlighet att isolera väggar om man vill bygga om till gästhus. El utdraget.
Övrigt om byggnaden
Larm

Tomten

1 200 kvm. Uppvärmd Thermopool med sandfärgad liner och gaveltrappa. Runt poolen ligger vackra granitplattor som ger plats åt solstolar och häng runt poolen. Trädäck och pergola i anslutning till plattsättning och förråd/poolhus. Hit hittar solens strålar under i stort sett hela dagen och långt in på kvällen. Stor terrass intill huset med plats för många. Här ryms både matgrupp och loungemöbler.
Klassisk villaträdgård med mycket gräsytor, äppelträd, bockhäck och blommande perenner. Flaggstång och gångar med natursingel och kantsten i ljusgrå granit.

Bilplats

Grusad uppfart med plats för flera bilar. Laddbox installerad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
39 275 kr/år
Vatten/avlopp
4 533 kr/år
Renhållning
3 895 kr/år
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
47 703 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

I kostnaden för el ingår uppvärmning av huset, uppvärmning av poolen samt elbilsladdning. Driftskostnaderna är baserade på säljarens faktiska förbrukning 12 månader tillbaka. Bostaden har använts som fritidsboende.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-08-05)
Energiprestanda
70 kWh/m2 och år
Energiprestanda
139 kWh/m2 och år
Energiklass
E

El

Elbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Öresundskraft
Elförbrukning
19165 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
11 000 000 kr /bud
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 525 kr
Småhusmark
2 000 000 kr
Småhusbyggnad
2 952 000 kr (1935)
Taxeringsvärde totalt
4 952 000 kr
Pantbrev
Totalt 11 st pantbrev om 7 350 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan (1971-02-02) Stadsplan (1940-10-25) Tomtindelning (1923-10-15) Stadsplan (1923-04-13) Stadsplan (1913-08-22) Stadsplan (1907-04-12)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
175/65 kvm
Antal rum
7 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
1 200 kvm
Pris
11 000 000 kr /bud

Allmänt

Fint och lummigt område med både vackra gamla patriciervillor och funkisvillor. Nära till härliga strövområden i skog och längs Rönne å. Gångavstånd till centrum.

Kommunikation

Stadsbuss går via området.