Tillbaka till startsidan

Björkhagsvägen 36

https://vimeo.com/951093346

AVSTYCKAD GÅRD NÄRA HAV OCH BAD I BJÖRKHAGEN

Som en skatt, inbäddad i grönska och bara 600 meter från havet ligger Björkhagens gård. En avstyckad, 3-längad skånegård med anor från tidigt 1700-tal, som förädlats till en plats där historisk charm möter modern komfort. De stora härliga ytorna bjuder på många möjligheter och gör den perfekt för egenföretagaren som vill arbeta hemifrån eller för familjen som söker generösa ytor för sina intressen. Gården ligger tryggt i byn, men ändå som dold för världen med en insynsskyddad tomt. Redan när du kommer in genom grindarna och in på gårdsplanen är upplevelsen av att du befinner dig i en egen, skyddad liten värld slående.

Boningshuset utgörs av två klassiska skånelängor som ligger i vinkel. Historiens vingslag sitter i väggarna och många ursprungliga detaljer är omsorgsfullt bevarade. Här samsas vackra spröjsade fönster, frilagda bjälkar, eldstäder och tidstypiska detaljer med modern komfort och känsla. En vackert renoverad bostad där det gamla och sköna möter det moderna i en mjuk övergång.
Detta är ett hem med gott om utrymme som gör det enkelt att umgås med nära och kära. Bostaden bjuder på rymliga sällskapsrum och flera rejäla sovrum. De många altandörrarna suddar ut gränsen mellan inne och ute och på sommaren flyttar livet ut till de stora uteplatserna. Stort välutrustat lantkök med exklusiv inredning från SieMatic. Ifrån köket öppnar delade stalldörrar upp mot såväl poolområdet som mot terrass och innergård. Mysigt vardagsrum med stor murad öppen spis, charmig murad stenvägg och härlig takhöjd, öppet upp i nock och frilagda ekbjälkar. Från detta rum öppnar flera helglasade, spröjsade altandörrar upp mot såväl poolområdet som terrass och innergård. Härligt spainspirerat badrum som rymmer både badkar och separat duschhörna med ångbastu.

Tomten är en riktig oas, helt skyddad från insyn. De många olika trädgårdsrummen bjuder på flera uteplatser för såväl sol som skugga. Sommarens självklara samlingspunkt utgörs av det stora, medelhavsinspirerade poolområdet. Det inglasade uterummet, byggt i korsvirkesstil, förlänger såväl sommarhalvåret som svala sommarkvällar.
På entrésidan möts man av den grusbelagda gårdsplanen. Här finns en trevlig stensatt altan, omgärdad av bl.a. lavendel, rosor och dvärgsyren. För den odlingsintresserade finns även en liten köksträdgård med odlingsbäddar och ett växthus från Classicum med automatisk fullängdsventilation i taket.

Den delvis inredda ladan bjuder på otaliga möjligheter. Här finns idag ett rymligt kontor med toalett och egen entré. Ett hobbyrum/snickeri, en verkstad och en f.d. fotoateljé samt förråd/vindsutrymmen. Garaget och förrådet i ladan erbjuder ytterligare praktiska utrymmen.
Björkhagen är beläget endast 10 minuter från Ängelholm och dess flygplats. Ifrån gården har ni cykelavstånd till Barkåkras tågstation med förbindelse till såväl Malmö och Köpenhamn som till Göteborg. Längsmed kuststräckan breder ett pärlband med stränder ut sig och här går även fina vandrings- och cykelleder förbi.

Välkomna till Björkhagens gård - kanske just ditt paradis på jorden?


Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
262/78 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
4 157 kvm
Pris
14 000 000 kr /bud
Visning
Kontakta ansvarig mäklare.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

ENTRÉPLAN BONINGSHUSET

ENTRÉHALL

Rymlig entréhall med tåligt klinkergolv och skjutdörrsgarderober.

BADRUM

Generöst helkaklat badrum med spakänsla (byggt 2013) med golv i kalksten från Stiltje och elburen golvvärme. Dubbla handfat, toalett, bidé, badkar och en kombinerad dusch/ångbastu. Litet förråd.

TVÄTTSTUGA/GARDEROBSAVDELNING

Till vänster om entrén kommer man in i en stor praktisk avdelning som bjuder på gott om plats för förvaring, klädvård och gym. Denna del utgjorde ursprungligen det gamla stallet. Stor garderobsavdelning med garderober och förvaring. Frysbox och kyl/sval. Här har man låtit den gamla karaktären av byggnaden få ha kvar sitt formspråk med bjälkar och synliga avbäringar. Här finns det alla förutsättningar att sätta sin egen prägel och inreda efter behov.
Tvättstuga med klinkergolv och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare (Miele), torkskåp (Husqvarna), vask och skåpsinredning.

FÖRRÅD/PANNRUM

Stort förrådsrum med ytterligare garderober. Pannrum med värmepump. En delad stalldörr öppnar upp mot innergården.

MATSALSRUM

Till höger om entréhallen ligger ett vackert matsalsrum som även det har klinkergolv och frilagda takbjälkar. En kakelugn värmer gott kalla vinterdagar. Matsalsrummet har fönster i väster och en stor helglasad dubbeldörr öppnar upp mot innergården i öster. Härifrån leder en platsbyggd trätrappa upp till ovanvåningen och sovrumsavdelningen.

KÖK

I anslutning till matsalsrummet ligger det härliga lantköket. En stor köksö tronar mitt i rummet. Detta är ett kök som bjuder in till härlig matlagning och samvaro. Exklusiv inredning från SieMatic med tåliga bänkskivor i granit och massiv dansk bok. Klinkergolv med vattenburen golvvärme. 90 cm bred spis från italienska Ilve med 5 st gashällar och elektrisk ugn samt en inbyggd kombiugn från Bosch. Porslinsvask och rostfri vask, kyl och frys i side by side samt platsbyggt skafferi. Fönster i tre väderstreck och utgång via delade stalldörrar till såväl poolområdet som uteplatsen på innergården i söder.
Mysig matplats i köket med utsikt över innergården och dess uteplats. En dekorativ murad bakugn invid matplatsen. En trappa från köket leder upp till ett sovrum på övre plan.

VARDAGSRUM

Mysigt vardagsrum där den vackra murade öppna spisen ger ett fint blickfång. Vardagsrummet har öppet upp i nock med furuplank i taket och frilagda ekbjälkar samt en dekorativ murad gråstensvägg med nischer som fondvägg, vilket ger en rustik ombonad karaktär. Vitmålat trägolv i ek. Vardagsrummet har två helglasade, spröjsade altandörrar som öppnar upp mot poolområdet samt tre likadana mot innergården i söder.

ENTRÉHALL/BIBLIOTEK

I anslutning till vardagsrummet med ingång från innergården ligger en liten hall med klinkergolv. Trappa upp till ett kontor. Platsbyggd bokhylla.

WC/DUSCH

Tvättställ och toalett. Helkaklat duschutrymme med glasdörr.

ÖVRE PLAN BONINGSHUSET

ALLRUM

Ifrån matsalsrummet på entréplan kommer man upp till ett rymligt allrum. Målat plankgolv och dubbelfönster i två separata kupor.

SOVRUM

Sovrum med fönster i kupa och utgång till liten balkong mot innergården.

SOVRUM

Detta sovrum har fransk balkong med dubbeldörrar och utsikt mot gräsmatta och dammen i söder.

SOVRUM

Detta sovrum ligger till höger när man kommer upp från trappan. Blåmålade väggar och två fönster i svalt norrläge.

TOALETT

Toalett och handfat. Trägolv. Takfönster.

SOVRUM

Trappan i köket leder upp till ett sovrum som har öppet upp i nock och fönster i väster. Från loftet utanför detta rum blickar man ner över vardagsrummet. Platsbyggd bokhylla.

KONTOR

Trappa från hallen/biblioteket innanför vardagsrummet leder upp till ett kontor som även det har öppet upp i nock med utblick över vardagsrummet nedanför. Fönster i öster och platsbyggd bokhylla.

ENTRÉPLAN LADAN

Kontor som är isolerat och uppvärmt med separat entré. Perfekt för egenföretagaren. Stort isolerat och uppvärmt hobbyrum/snickeri. Verkstad. Garage och förråd i övrig del av markplan.

ÖVRE PLAN LADAN

Loft/förråd. Isolerad, uppvärmd förrådsdel och f.d. fotoateljé.

INGLASAT UTERUM/POOLHUS

Hus i korsvirkesstil med koppartak. Stort härligt rum med skjutdörrspartier som öppnar upp mot poolen utanför. Här sitter ni skyddade från väder och vind. Perfekt för stora middagar och slappt poolhäng. Demonterbar baldakin mot poolen.

Byggnad

Fast.beteckning
Magnarp 6:177
Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel
Byggnadsår
1720 samt 1830 (Huset flyttades från Magnarp ca 1830)
Boarea/biarea
262/78 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
8 rum, varav 4 sovrum
Fasad
Puts (korsvirke)
Stomme
Tegel/trä (korsvirke)
Fönster
2-glasfönster kopplade + 3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Gråsten
Tak
Tegel och plåt samt eternit
Grund
Torpargrund (ej besiktningsbar)
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump (2009). 2 st luft/luftvärmepumpar. Spisar
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Ventilation
Självdrag, mekanisk i badrum samt 2 st tidsstyrda PAX-fläktar.
Renovering
1985 samt från 1991 och löpande därefter.
Övriga byggnader
Loge med kontorsdel samt isolerat förråd och hobbyrum/snickeri. Ouppvärmd garagedel samt förråd. Inglasat uterum/poolhus. Växthus med indragen el och vatten.
Övrigt om byggnaden
Bostaden har uppvärmning i form av vatten- och elburen golvvärme, vattenburna radiatorer samt en oljefylld radiator. Kakelugn samt öppen spis och bakugn.
Kontoret i ladan har en luft/luftvärmepump och elradiatorer, hobbyrum/snickeriet och förrådet har oljefyllda radiatorer.
Poolen värms upp av en egen luft/luftvärmepump.

Tomten

4 157 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber (Fiber är även anslutet till kontoret i ladan).

Driftkostnader

Uppvärmning
80 046 kr/år
Vatten/avlopp
8 008 kr/år
Sotning
350 kr/år
Renhållning
4 900 kr/år
Försäkring
10 500 kr/år
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
103 804 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmningen ingår även hushållselen. De isolerade utrymmena i ladan, såsom kontoret och verkstad m.m., är uppvärmda året runt. Även uppvärmningen av poolen ingår i uppvärmnings-kostnaden.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-04-29)
Energiprestanda
75 kWh/m2 och år
Energiprestanda
149 kWh/m2 och år
Energiklass
E

El

Elbolag
Bjärekraft
Elleverantör
Vattenfall
Elförbrukning
36773 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
Länsförsäkringar

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
14 000 000 kr /bud
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 525 kr
Småhusmark
1 240 000 kr
Småhusbyggnad
2 628 000 kr (1951)
Taxeringsvärde totalt
3 868 000 kr
Pantbrev
Totalt 11 st pantbrev om 3 465 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Ledning Mm
Planbestämmelser
Fornlämning (1 st)
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut Ledning Mm, 11-IM5-74/6469.1
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
262/78 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
4 157 kvm
Pris
14 000 000 kr /bud

Allmänt

Ett populärt och trevligt villaområde med den direkta närheten till hav och skog. Björkhagen har en trevlig badbrygga med intilliggande liten sandstrand.
Promenerar man igenom den lilla skogen som ligger alldeles nere vid havet kommer man till Magnarps lilla småbåtshamn där den trevliga restaurangen Bjäre fisk och skaldjur ligger. I Magnarp finns även en fin sandstrand samt bad från brygga. Fortsätter man därefter vidare till Vejbystrand finns ytterligare fina stränder samt ett trevligt nyrenoverat utomhusbad med simbassänger alldeles nere vid havet.

Kommunikation

Buss går till Ängelholm från Björkhagen via Barkåkras tågstation. Cykelavstånd (ca 2 km) till tåget och 5 minuters bilväg in till Vejbystrand.