Tillbaka till startsidan

S:t Clemens gata 37

Bodröm med tre balkonger och härlig utsikt

VILLA SOLGÅRDEN - En pampig fastighet uppförd 1910 med fantastiskt läge och grönskande trädgård. Den ljusa putsade fasaden har inslag av korsrvirke, de vackra fönstren har fin småspröjs och överst ett karaktäristiskt halvvalmat sadeltak. I fastigheten ryms numera 6 lägenheter och i källaren finns både gästrum med dusch, förråd och en tempererad vinkällare. På andra våningen med gavelläge och utsikt över Rådhuset och sundet finns denna underbara bodröm med en genomgående känsla för detaljer och en mycket genomtänkt planlösning, färgsättning och stil. Detta är ett hem att njuta av för dig som verkligen uppskattar estetik.

Två trappor upp ligger våningen som består av 137 helt ljuvliga kvadratmeter. Här bjuds det tre balkonger från öst till väst att följa solen hela dagen. Morgonkaffet kan du ta på den inglasade balkongen i österläge där solens strålar letar sig in. Balkongen i anslutning till sällskapsytan har sol från förmiddag till tidig kväll och det större sovrummet har balkong med kvällssol. Vill du hellre njuta av solen i föreningens grönskande trädgård eller på någon av de fina uteplatser som gjorts iordning går detta naturligtvis minst lika bra. Hur du än gör blir det toppen!

En vacker trappuppgång förstärker känslan. Den tidstypiska ytterdörren med spröjsade glaspartier likaså. Inbjudande hall med vacker oljad fiskbensparkett och gråa putsade väggar. Här finns gott om plats för ytterkläder. Rakt fram har ett tidigare sällskapsrum byggt om till master bedroom med välbevarade sekelskiftesdetaljer som utsökt takdekoration och höga lister samt ett vackert burspråk och utgång till balkong. Stor walk-in-closet med belysning och runt hörnet innanför balkongen praktiskt nog även plats för kontorshörna. Fiskbensparkett och putsade väggar.

I direkt anslutning till hallen finns ett fint gäst wc, inrett med wc och handfat från Kockums. Målade väggar och Marrakechklinker på golvet. Strax intill ligger det helt fantastiska badrummet som är mycket praktiskt planerat och inrett med känsla för detaljer. Här finns wc, dubbla handfat och duschhörna. Vita helkaklade väggar med mörka fogar. Ena väggen har inbyggd förvaring. Inmurade hyllor och blandare i mässing gör sig perfekt här. I ett eget rum i badrummet finns en tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och bänk med förvaring ovanför.

Det öppna köket är placerat i våningens mitt och är bostadens hjärta. Fulländad stil och ett kök som verkligen inbjuder till både socialt umgänge och matlagning. Generösa fönsterpartier ger härlig utsikt och massor av ljus. Påkostad maskinpark med gasspis och varmluftsugn från Italienska Ilve, övriga vitvaror av högsta kvalité. Gott om plats i skåp och lådor. Bänkskivorna i betong ger bra arbetsyta.
Intill köket och med vackra pardörrar mellan finns det mycket vackra sällskapsrummet med plats för både matbord och soffdel. Vackra fönster, fina detaljer, målade väggar och fiskbensparkett. Här finns utgång till balkong i söderläge som fina dagar ger härlig utsikt över den egna trädgården, Rådhuset, sundet och båtarna i fjärran.

Till vänster från köket finns en avdelning med förvaring och två sovrum där det ena har utgång till inglasad balkong. Perfekt för både extra förvaring, odling av tomater och vackra blommor. En plats som blir extra mysig med en kopp kaffe och en bok en regnig dag.

Sammantaget ett unikt boende där läget ger dig det bästa av två världar. Här bor du på lugn gata mitt i stan med grönskande trädgård och villakänsla. Lika nära till skog och hav som till stadens utbud. Utsikt över hustaken och sundet. Parkeringen är löst med plats alldeles intill huset. Gästrum och vinkällare finns i huset. Kan det bli så mycket bättre?

Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
137 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
6 752 kr/mån
Pris
5 900 000 kr /Bud
Visning
Kontakta ansvarig mäklare.
Ansvarig mäklare
Christina Larsson
0729-62 16 16
christina.larsson@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Peter Imméll
0708-40 16 16
peter.immell@valvet.se

RENOVERINGSBESKRIVNING BOSTAD
Hela bostaden planerades om och renoverades till sin nuvarande form 2015 då alla väggar putsades samt alla ytskikt målades om, även snickerier. Slipning, betsning och oljning av samtliga golv. Ett tidigare valv mellan sovrum och vardagsrum sattes igen och planlösningen ändrades med flytt av kök och omdisponering av rum/bad/tvätt. El och VVS drogs om. Alla uttag och strömbrytare utbytta. Badrummet byggdes ut och totalrenoveradres. Ny tvättstuga byggdes. Gästwc totalrenoverat. Platsbyggd garderob i sovrummet har 2018 kompletterats med vägg och skjutdörr. Luckor på förvaring/skafferi 2018. Ny vägg innanför köket in till rummet med balkongen 2018.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1910 (test)
Boarea
137 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Fönster
Kopplade fönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag + mekanisk i badrum och toalett.
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2016 Tak delvis omlagt. Fasad och fönster ommålade. Stammar underhållsspolades senast 2019 och bedömdes då vara i gott skick.
Övriga byggnader
Förråd, vinkällare och och gästrum finns i källaren.

Ekonomi

Pris
5 900 000 kr /Bud
Månadsavgift
6 752 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen
18.32%
Bostaden är pantsatt
Nej
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 749 648 kr
0,1832(4519988+17643)-445666)

Energideklaration

Status
Utförd (2019-01-07)
Energiprestanda
121 kWh/m2 och år

Balkong/uteplats

Tre balkonger varav en inglasad.
Föreningen har en gemensam trädgård med mycket grönska sommartid och vackra planteringar. Två stensatta uteplatser finns med gemensamma trädgårdsmöbler och en gräsmatta.

Bilplats

Bilplats finns att hyra. Kostnad 1200 kr/mån. El framdragen för egen mätare för laddning av elbil.

Förening

Namn
Brf Bålverket 5
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769603-4771
Föreningens ekonomi
Årlig avgiftshöjning med 2%.
Föreningen äger marken
Ja
Äkta/oäkta förening
Äkta
Antal lägenheter
6 st
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Nej
Renoveringar
Hela fastigheten renoverades 1998-1999, då även föreningen bildades.
Parkering
Det finns en parkering till varje lägenhet.
Allmänt om föreningen
Liten välskött förening med 6 lägenheter och ett gästrum. Total bostadsyta är 748 kvm.
Förvaltningen sköts av medlemmarna själv.

Förening

Namn
Brf Bålverket 5
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769603-4771
Föreningens ekonomi
Årlig avgiftshöjning med 2%.
Föreningen äger marken
Ja
Äkta/oäkta förening
Äkta
Antal lägenheter
6 st
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Nej
Renoveringar
Hela fastigheten renoverades 1998-1999, då även föreningen bildades.
Parkering
Det finns en parkering till varje lägenhet.
Allmänt om föreningen
Liten välskött förening med 6 lägenheter och ett gästrum. Total bostadsyta är 748 kvm.
Förvaltningen sköts av medlemmarna själv.